Φροντίδα Ωρολογίων

Για την καλύτερη δυνατή διατήρηση των ωρολογίων VOGUE watches που έχετε στην ιδιοκτησία σας, παρακάτω ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:

Συντήρηση

Σας συστήνουμε να κάνετε όλα τα απαραίτητα σέρβις και τις διορθώσεις που χρειάζεται το ρολόι σας είτε στα κεντρικά γραφεία του σήματος μας  ή σε έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. Παρακαλούμε όπως διατηρήσετε την απόδειξη ή/και την πιστοποιημένη εγγύηση  σας ως τεκμήριο της αυθεντικότητας του ρολογιού σας.

Γενικές Συμβουλές

Το ρολόι σας διαθέτει εξαρτήματα ακριβείας. Για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε τις κάτωθι απλές συμβουλές:

 1. Αποφεύγετε να αφήνετε το ρολόι σας εκτεθειμένο σε ακραία περιβάλλοντα για μεγάλα χρονικά διαστήματα –έντονη ηλιοφάνεια, υπερβολική ζέστη ή υπερβολικό κρύο.
 2. Μην χρησιμοποιείτε τα κουμπιά ή τη στεφάνη όταν το ρολόι είναι βυθισμένο στο νερό. Εάν εμφανιστεί νερό ή υγρασία στο εσωτερικό της κάσας, θα πρέπει να προσκομίσετε το ρολόι σας αμέσως για έλεγχο. Το νερό μπορεί να διαβρώσει κάποια εξαρτήματα στο εσωτερικό του ρολογιού σας.
 3. Το ρολόι σας έχει σχεδιαστεί ώστε να αντέχει σε φυσιολογικούς κραδασμούς που μπορεί να προκύψουν κατά τη χρήση του αλλά θα πρέπει να αποφεύγονται οι έντονοι κραδασμοί και οι πτώσεις.
 4. Καθαρίστε το ρολόι σας με ένα στεγνό μαλακό πανί.
 5. Θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση σαπουνιού ή οποιουδήποτε άλλου χημικού που μπορεί να βλάψει το ρολόι σας.

Αδιαβροχοποίηση

Όλα τα ωρολόγια VOGUE watches είναι αδιάβροχα τουλάχιστον 3 Ατμόσφαιρες (ATM), που σημαίνει προστασία ενάντια σε υγρασία όπως βροχή και νερό σε καθημερινή χρήση. Δεν θα πρέπει να βυθίζονται στο νερό. Για την όσο το δυνατόν καλύτερη διατήρηση της αδιαβροχοποίησης, σας συνιστούμε κάθε δύο (2) χρόνια να αντικαταστείτε σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργάτη μας ή στα κεντρικά γραφεία μας κάθε φθαρμένη ασφάλεια που μπορεί να επηρεάσει την ανθεκτικότητα του ρολογιού σας στο νερό.

Μηχανισμοί

Όλα τα ωρολόγια  μας διαθέτουν δυο (2) διαφορετικά είδη μηχανισμών, ανάλογα με την αγορά σας, δείτε παρακάτω:

 1. Μηχανισμός Quartz: Λειτουργεί με μπαταρία.
 2. Αυτόματος μηχανισμός: Έχει μηχανική κίνηση αλλά δεν χρειάζεται να κουρδίζεται τακτικά. Αντιθέτως κουρδίζεται μόνος του από την κίνηση του χεριού του ατόμου που το φοράει. Οι περισσότεροι αυτόματοι μηχανισμοί έχουν κατά μέσω όρο 24 ώρες απόθεμα ενέργειας.

Ο μηχανισμός του ωρολογίου σας θα πρέπει να συντηρείται κάθε δυο (2) χρόνια για να εξασφαλίζεται ότι θα διατηρείται η εύρυθμη λειτουργία του. 

Αντικατάσταση Μπαταρίας

Η μπαταρία σας θα χρειαστεί αντικατάσταση περίπου κάθε δύο (2) χρόνια. Η μπαταρία δείχνει ότι κοντεύει να τελειώσει όταν ο δευτερολεπτοδείκτης κινείται κάθε 2 δευτερόλεπτα αντί για κάθε δευτερόλεπτο. Ο Ωροδείκτης και ο λεπτοδείκτης κινούνται παρόλα αυτά κανονικά.

Σας συνιστούμε σε περίπτωση που χρειαστείτε να αλλάξετε την μπαταρία του ωρολογίου σας, να προτιμήσετε ένα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του σήματος VOGUE watches, έτσι μας ώστε να διασφαλίσετε ότι δεν θα επηρεαστεί κάποια από τις ασφάλειες του ρολογιού λόγω της αλλαγής.

Οποιαδήποτε ζημία προκληθεί από μη εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό μας δεν θα καλύπτεται από την εγγύηση.

Φροντίδα Smarwatch

Εφαρμογή

Το λουράκι του smartwatch σας θα πρέπει να φορεθεί αρκετά χαλαρά ώστε να μπορεί να κινείται άνετα στο χέρι σας. Ωστόσο τα ρολόγια που διαθέτουν σένσορες καρπού θα καταγράψουν καλύτερα αποτελέσματα με μια εφαρμοστή αλλά άνετη εφαρμογή κατά τη διάρκεια μιας δραστηριότητας.

Φορέστε το smartwatch σας 2 δάχτυλα πάνω από τον καρπό σας και θυμηθείτε να χαλαρώσετε το λουράκι μετά από μια προπόνηση.

Κάντε ένα διάλειμμα

Αλλάξτε θέση του έξυπνου ρολογιού σας για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμό στο δέρμα αλλά και να δώσετε λίγο χρόνο στον καρπό σας.

Καθαρισμός

Συνιστούμε να καθαρίζετε το λουράκι του smartwatch σας συχνά για να αφαιρείται η συσσώρευση ιδρώτα ή υπολείμματα και να αποφεύγετε την οσμή.

Για να αφαιρέσετε υπολείμματα από λοσιόν, αντηλιακά, εντομοαπωθητικά κλπ, χρησιμοποιήστε βαμβακερά πανάκια.

Για την αποφυγή των μικροβίων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πανάκια με αλκοόλη και να σκουπίσετε απαλά το καντράν ή το λουράκι του ρολογιού σας.

Μη χρησιμοποιείται απολυμαντικά σε δερμάτινα λουράκια.

Απαγορεύεται o καθαρισμός του smartwatch με χλωρίνη ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό.

Φροντίδα

Για να διατηρήσετε την εμφάνιση του smartwatch σας και να αποφύγετε πιθανούς ερεθισμούς του δέρματος, σας συνιστούμε να αποφύγετε την έκθεση στις χημικές ουσίες:

 • Βαφή μαλλιών
 • Εντομοαπωθητικά
 • Κρέμες και λοσιόν
 • Έλαια
 • Άρωμα
 • Απολυμαντικά υγρά
 • Σαπούνι
 • Διαλύτες, απορρυπαντικά ή οικιακά καθαριστικά
 • Αντηλιακά

Παρατηρήσεις

1) Παρακαλούμε να διασφαλίσετε ότι το Bluetooth και το GPS του κινητού είναι ενεργοποιημένα. Όταν αναζητείτε τη συσκευή μέσω Bluetooth, σιγουρευτείτε να μην έχει συνδεθεί άλλη συσκευή. Όταν αναζητείτε τη συσκευή μέσω Bluetooth, τηρήστε κοντινή απόσταση μεταξύ κινητού και smartwatch.

2) Αν η σύνδεση του Bluetooth είναι ασταθής κατά τη λειτουργία, δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση το ρολόι και να το συνδέσετε με το κινητό ξανά. Φροντίστε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη έναρξη για την εφαρμογή του smartwatch στις ρυθμίσεις του κινητού σας. Επίσης απενεργοποιήστε την βελτιστοποίηση μπαταρίας (χωρίς περιορισμούς) για τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ώστε να μην διακόπτεται η συνεχή επικοινωνία εφαρμογής – smartwatch.

3) Αν υπάρχει πρόβλημα με το ρολόι ή με τη χρήση του, παρακαλώ επικοινωνήστε με το κατάστημα που το προμηθευτήκατε.

4) Οι μετρήσεις του ρολογιού είναι μόνο για αναφορά και όχι για ιατρική χρήση. Παρακαλούμε να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας και να μη χρησιμοποιείτε τις μετρήσεις για να κάνετε τη δική σας διάγνωση.

5) Απαγορεύεται η επαφή με θαλασσινό νερό και το smartwatch δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατάδυση ή να είναι κάτω από το νερό. Επιπροσθέτως το ρολόι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με ζεστό νερό, γιατί ο ατμός μπορεί να διαπεράσει τη στεγανοποίηση και να προκαλέσει εσωτερική ζημιά.

6) Η εταιρεία έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει των εγχειριδίων χρήσης χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Κάποιες λειτουργίες διαφέρουν ανάλογα με το λογισμικό που φέρουν.

7) ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη χρησιμοποιήσετε μετασχηματιστή ρεύματος που δίνει πάνω από 5V= 1A για να φορτίσετε τη συσκευή. Εάν χρησιμοποιείτε φορτιστή μεγαλύτερο από 1Α για τη φόρτιση, μπορεί να προκληθεί βλάβη στο κύκλωμα ή/και στη μπαταρία.

8) Μόλις το ρολόι φορτίσει, αποσυνδέστε το καλώδιο από την πηγή τροφοδοσίας για να αποτραπεί τυχόν βραχυκύκλωμα, αν έρθει σε επαφή με αγώγιμα αντικείμενα.

9) Μην αφήνετε τη συσκευή και τα παρελκόμενα στις περιοχές που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή. Αλλιώς η συσκευή μπορεί να δυσλειτουργήσει.

10) Αποφύγετε χτυπήματα της συσκευής, για την μείωση του κινδύνου βλάβης.

Φροντίδα Κοσμημάτων

Πέντε συμβουλές για την φροντίδα και την καθαριότητα των κοσμημάτων

Τα κοσμήματα μας είναι υψηλής ποιότητας και εάν τα φροντίσετε σωστά θα κρατήσουν για μια ζωή. Παρακάτω θα βρείτε πέντε συμβουλές για να σας βοηθήσουν:

Καθημερινή φθορά

Βεβαιωθείτε ότι τα κοσμήματα σας δεν έρχονται σε επαφή με αρώματα, σαπούνια, χημικά προϊόντα ή καλλυντικά, καθώς αυτά μπορεί να επηρεάσουν το χρώμα και τη φυσική εμφάνιση των υλικών. Σας συνιστούμε να περιμένετε έως ότου στεγνώσει τελείως το άρωμα ή τα καλλυντικά σας πριν φορέσετε τα κοσμήματα σας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα κοσμήματα σας δεν έρχονται σε επαφή με σκληρά υλικά όπως μάρμαρο ή πέτρα.

Καθάρισμα

Είναι εύκολο να καθαρίσετε μόνοι σας πολλά κοσμήματα χρησιμοποιώντας ένα μαλακό ύφασμα.


Αποθήκευση

Βεβαιωθείτε ότι τα κοσμήματα σας αποθηκεύονται ξεχωριστά το ένα από το άλλο. Μερικοί πολύτιμοι λίθοι είναι εξαιρετικά σκληροί και δυνατοί και μπορούν να γρατζουνίσουν ή να προκαλέσουν ζημιά ο ένας στον άλλο, εάν έρθουν σε άμεση επαφή. Όταν αγοράζετε ένα κόσμημα, θα σας το στείλουμε σε μια θήκη κουτιού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να την αποθηκεύσετε και να την πάρετε μαζί σας στα ταξίδια σας.


Κολύμπι, μπάνιο και σάουνα

Σας συνιστούμε να αφαιρέσετε τα κοσμήματα σας πριν κολυμπήσετε σε χλωριωμένο νερό ή αλμυρό νερό ή κάνετε μπάνιο. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να φοράτε τα κοσμήματα σας ενώ κάνετε ηλιοθεραπεία ή στη σάουνα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Τα κοσμήματα είναι ευαίσθητα και μπορείτε να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας μόνο ένα απαλό πανί.

Συχνές ερωτήσεις

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών  στα κεντρικά μας γραφεία 210 32 32 032  ή  στον επίσημο ιστότοπο μέσω email customer.care@timeboxsa.com  ή σε οποιονδήποτε από τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές μας.